Головна | Реєстрація | Вхід | RSSЧетвер, 04.25.2024, 8:12 AM

Василівська ЗОШ Сокирянський район

Меню сайту
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 7
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2018 » Лютий » 15 » Афганістан
5:54 PM
Афганістан

 

«Афганістан – мій біль, моя пекуча пам’ять»

 З давніх-давен український народ підтримує священну традицію – вкарбувати у свідомість прийдешніх поколінь пам’ять про бойові подвиги кращих синів і дочок, які сповна виконали свій військовий обов’язок.

15 лютого в нашій школі відбулися виховні заходи "Афганістан - мій біль, моя пекуча пам’ять", змагання з баскетболу присвячені до Дня Афганістану, також учні школи покладали квіти біля обеліску слави, відбулася лінійка пам’яті де учні 10-11 класів розповіли присутнім про афганців – земляків, які назавжди пішли з життя під час боїв, та вшанували всіх загиблих хвилиною мовчання.

Хвилина мовчання…

Пекуча й терпка як сльоза.

Хвилина мовчання –

В ній наша любов воскреса.

Навік в нашім серці

Безсмертних імен цих звучання

Хвилина мовчання…

 

   Афганістан… Уже більше 25 років у нашій свідомості прописалося це слово не як географічна назва далекої мусульманської країни, а як синонім людського лиха, справжнього людського пекла. На війну до Афганістану було відправлено воїнів-інтеранціоналістів із нашого району. Чотири учасники були і жителі нашого села. Це Залецький Анатолій Андрійович, Репеха Анатолій Васильович, Кушнір Володимир Васильович, Грищук Анатолій Миколайович.

За кожним воїном-афганцем – своя доля, свій життєвий подвиг, свій крок у безсмертя. У страхітливому полум’ї війни народжувались молоді солдати і командири, які з перших днів служби в Афганістані пізнали ціну життя, ціну справжньої чоловічої дружби, ціну взаємовиручки і взаємопідтримки, склали екзамен на зрілість, мужність і гідність.

Чимало лiт минуло вiдтодi, як вивели з Афганiстану радянські війська, але рани цiєї війни кровоточать i досi. Не можуть матерi забути загиблих та покалiчених синiв, а дружини та дiти своїх чоловiкiв i батькiв. Ми маємо знати про страшнi подiї безглуздої афганської вiйни i пам’ятати, що і серед нас живуть люди, якi в 20-30 рокiв стали свiдками й учасниками воєнних подiй. І ми маємо пишатися їхньою мужністю, героїзмом, подвигом.

Давайте ж і надалі будемо пам’ятати ветеранів, виявлятимемо розуміння до тих, хто пройшов через війну і для кого вона триває й досі. У спогадах, снах, думках… Вони на це заслуговують!

  

Переглядів: 419 | Додав: Вчитель | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Календар
«  Лютий 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
Архів записів
Друзі сайту
  • uCoz Community
  • uCoz Manual
  • Video Tutorials
  • Official Template Store
  • Best uCoz Websites

  • Copyright MyCorp © 2024
    uCoz